Kakav je učinak Amara Osima u posljednjem mandatu na klupi FK Željezničar?

Vodio je ekipu u 68 utakmica

Kakav je učinak Amara Osima u posljednjem mandatu na klupi FK Željezničar?

Midhat Šljivak

Amar Osim više nije trener FK Željezničar.

Tim sa Grbavice je nakon serije od osam utakmica bez pobjede raskinuo saradnju sa Osimom koji je protkle dvije godine proveo na klupi Plavih.

Osim je na klupu Željezničara sjeo u februaru 2019. godine. Počeo je porazom u Bijeljini kod Radnika (1:0), a ekipu je vodio ukupno u 68 utakmica u Premijer ligi. 

Učinak Osima u protekle dvije godine je 34 pobjede, 16 remije i 18 poraza. Željezničar je u tom periodu zabio 116 golova, a primio ih je 66.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Međutim, očajne igre tima u posljednje vrijeme, osam mečeva bez pobjede u prvenstvu jednostavno su bili previše za klub koji se na kraju rastao sa Osimom.

Željezničar je sada u potrazi za novi trenerom, a glavni kandidat za Osimovog nasljednika je Zlatan Nalić.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Sarbit2019
Nelegalni UO koji nema presjednika i podpresjednika jer su u ostavci smijenio je oca famili.BRKO ce vas udariti sa TUŽBAMA Brko je sve stavke iz ugovora ispunio! Teoreski Brko je mogao do titule i evrope prvi bjezi samo - 13 bodova ,a jos je bodova u igri.Neče vam Brko HALALITI gdje su BRKINE PARE ? Oca familije otjerati, gotovi ste uzece vam Brko pomočni teren sve ce vam Brko uzeti.UDRI BRKO TUŽBAMA UDRI.
6 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi