Osimovo troje "da se razmašu" i poređenje svoje ekipe s malim pticama

Izjave nakon utakmice

Osimovo troje "da se razmašu" i poređenje svoje ekipe s malim pticama

E. Ganibegović

U okviru 12. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine Velež i Posušje remizirali su danas u Gabeli rezultatom 1:1. 

Nakon utakmice trener Veleža Amar Osim istakao je da je utakmice mogla otići i na jednu i na drugu stranu.

"Definitivno smo slabo ušli u utakmicu, tj. oni su dobro ušli u utakmicu. Treba im odati priznanje, pritisli su nas malo gdje smo mi neka nesretna rješenja imali i dali im priliku da nas rane. Ne samo što su dali gol, nego su vidjeli da nas mogu raniti.

Nakon toga smo mi preuzeli inicijativu, imali dosta šansi, zasluženo izjednačili i mogli možda povesti drugim golom i trebali vjerovatno povesti drugim golom jer smo imali dovoljan broj šansi. 

Drugo poluvrijeme je bilo malo mirnije gdje smo i mi i oni imali dobrih situacija. U utakmici gdje je omjer šansi, neću pogriješiti ako kažem 7:5, 6:4, 8:5 za nas, nije nelogično da bude 1:1, gdje je moglo na obje strane se okrenuti da su oni pred kraj dali gol iz onih kontri i morali bismo reći da je zasluženo. Isto tako i mi smo mogli neke situacije puno bolje riješiti.

Dobro, s obzirom na loš ulazak u utakmicu i s obzirom da im nismo planirali dati da se razmašu, a uspjeli smo im dati da se razmašu, a oni su i previše nezgodni kad se razmašu. Nismo izgubili, skupljamo bodove jedan po jedan k'o male ptice, malo skupljamo po malo.

Oglasi

Bod po bod, što u sistemu gdje je pobjeda tri boda nije puno. Ne gubimo, ali ni ne pobjeđujemo. Danas se nije okrenulo na našu stranu, nismo dobro startali u utakmicu, dali smo im, opet ponavljam, priliku da se razmašu i cijela utakmica je bila bez kontrole s obje strane", rekao je Amar Osim.

Trener Posušja zadovoljan

Goran Granić, novi trener Posušja debitovao je na klupi Posušja bodom protiv Veleža, a nakon utakmice je imao šta da kaže.

"Zahvaljujem se igračima i publici i štabu, cijelom klubu. Zaista, svako od nas ima određeni dio koji daje, žrtvuje, ulaže. Smatram da je ovaj bod koji smo osvojili nagrada za cijeli klub i sve one koji ga prate i koji ga vole i podržavaju.

Što se tiče same utakmice, bila je dosta sadržajna. Igralo se otvoreno i hrabro s nekakvim valovitim dominacijama, na početku našoj, pa onda se Velež malo sabrao, pa smo pred kraj mogli pobijediti. Rezultatski je moglo otići i u jednu i u drugu stranu.

Mislim da je pošteno, da su nagrađene obje ekipe za trud i hrabrost i da su gledaoci mogli uživati.

Što se tiče našeg načina igre, on će sada sve više i više izgledati ovako zbog toga što jednostavno, kad stojimo u niskom bloku, ne izgleda to dobro. Ta brojčana nadmoć u našoj prvoj odbrambenoj trećini ne donosi previše i iz tih gužvi se može nešto dogoditi.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kad god smo napravili nešto prema gore, onda je dobro i bude ta neka dominacija. Jasno, ne možemo cijelu utakmicu stiskati gore, da postoji i taj ritam igre koji se mora usporiti da bi se to moglo izdržati.

U tim ritmovima izgubimo tu dominaciju. S obzirom da smo sada na jednom novom načinu djelovanja, tek sedam dana, nije realno očekivati da se sve odmah pohvata, ali mogu stvarno reći da sam zadovoljan i rezultatom i igrom i onim što smo prezentovali ovdje protiv jake i dobre ekipe Veleža", poručio je Goran Granić.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Brazuka
Sram te bilo brko. Piješ svaku noć. Vodis sa sobom još veću pijanicu memica. Bruka si tog posla. Radovac nece da igra mjesecima zbog tebe kao i drugi, ti znaš koji.
2 6
Mostarac94
Brko uz tebe smo, kad Zaimovic fuli 4 100% prilike, kad Kvakic ne zna duela dobit, Prses lrocenat dodavanja tacnih 5%, ne mozes pobjedu ni ocekivat
6 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi