"Stvorila se atmosfera kao da smo ispali u drugu ligu i odmah niko ne valja"

Amar Osim nakon utakmice u Gabeli

"Stvorila se atmosfera kao da smo ispali u drugu ligu i odmah niko ne valja"

M. Šljivak

Amar Osim upisao je prvu pobjedu na klupi FK Velež.

Rođeni su u 4. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine savladali Željezničar s 3:1 i došli su do prve pobjede u novoj sezoni.

Amar Osim zadovoljan je pobjede. Smatra da nije bilo za dva razlike, ali da su tri boda ono najbitnije.

"Prvih 20 minuta s naše strane je bilo smušeno. Dozvolili smo Želji par opasnih šansi. Nakon toga smo zabili gol, kontrolisali utakmicu. U drugom poluvremenu katastrofalno primimo gol i nakon toga nam je trebalo 15 minuta da se nađemo i smirimo. Drugi gol smo dali u jako dobrom periodu i završili smo utakmicu na najbolji mogući način. Zaslužena pobjeda, možda ne za dva razlike, ali mislim da smo bili bolji za tri boda"

"Drago mi je zbog reakcije igrača. Kompletna atmosfera se napravila oko ekipe kao da smo ispali u drugu ligu, pa niko ne valja već smo ispali od 'amatera' koji lako igraju s nekim Austrijancima, Bugarima. Napravila se atmosferu kao da smo izgubili od nekog tamo NK Čeljevo. Ne znam je li postoji taj klub?. Tako se ponašamo svi oko kluba i u jako smo teškim uslovima ovaj meč pripremali".

"Uspjeli su igrači da se izdignu i da pruže, neću reći sjajnu igru, ali je bila korektna za razliku od prošlih utakmica".

"Klub kojeg treniram izašao je iz nekog ružnog perioda. Veliki klub je Velež i veliki je pritisak. Taj pritisak smo osjetili. To mi je satisfakcija što smo uspjeli da pobijedimo teškog protivnika i to na neutralnom terenu, bez obzira što smo osjećali neku prednost. U takvim okolnostima smo uspjeli ostvariti važnu pobjedu. To je satisfakcija. To što je protivnik kojem sam prije bio trener je anegdotično".

"Trebate znati da bi Blagojević da nije povrijeđen vjerovatno bio starter. Mali Pantelić je malo 'spavao' kod Željinog gola, gdje sam bio žestoko ljut, bi bio starter da nema U21 pravilo. Željo nema tih problema. Sijamija je jako dobro igrao, trčao je i trudio se i opet će igrati. Naša ta dva igrača su sticjaem okolnosti na klupi. Tako je ispalo".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Velež je od moguće četiri utakmice ove sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine odigrao samo dvije. Upisan je remi i pobjeda, a otkazane su utakmice sa Slobodom i Igmanom.

U narednom kolu tim Amar Osima gostuje u Trebinju kod Leotara.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Comandini
Seljacki mentalitet internet navijaca
7 3
hzsg
MORŽ IPAK NADIGRAO MAJMUNA.....!!! CESTITKE..!
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi