Srcu najteža, ali olakšavajuća pobjeda za Amara Osima: Velež u sjajnom meču savladao Željezničar

Prvi trijumf Rođenih

Srcu najteža, ali olakšavajuća pobjeda za Amara Osima: Velež u sjajnom meču savladao Željezničar

M. Šljivak

Velež je u Gabeli u derbiju 4. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine savladao Željezničar s 3:1 i Amar Osim je tako upisao svoj prvi trijumf na klupi Rođenih.

Teren stadiona u Gabeli bio je odlično pripremljen i domaćinima svakako treba odati priznanje što su učinili sve da Velež i Željezničar imaju idealne uslove za igru.

Lijep teren donio i jako dobru utakmicu od prve minute meča i gledali smo zaista fenomenalnu igru s obje strane u prvom poluvremenu.

Željezničar je bolji tim na otvaranju. Pritisli su gosti Rođene u uvodnim minutama i imali su nekoliko opasnih napada. U osmoj minuti veliku šansu stvaraju gosti. Ikić u posljednji čas spašava ispred svog gola nakon ubačaja Gasala.

Zatim već u narednom napadu Malić pokušava nakon dobrog ubacivanja iz defanzivne linije, ali ni on nije bio precizan.

Tri minute kasnije Velež pogađa okvir gola. Muftić loše procjenjuje let lopte nakon ubačaja Anđušića, a ona završava na stativi. U nastavku akcije se nije snašao Sijamija i propala je odlična šansa.

Oglasi

Potom su oba tima imala nekoliko napada koji su mogli donijeti opasne situacije po protivnički gol, ali nije bilo konkretnog završnog pasa, da bi u 35. minuti meča Velež stigao do vodstva.

Omar Pršeš odlično proigrava Alena Dejanovića. Ovaj lijepo prima loptu u kaznenom prostoru i pogađa mrežu Željezničara za 1:0. Amar Osim nije slavio gol protiv svog nekadašnjeg kluba.

Do kraja prvog dijela po jedan pokušaj na obje strane. Galić je isprobao udarac, Bogdanović je siguran, a zatim Antonio Pavić sjajnim šutem pogađa prečku gola Željezničara u 44. minuti i na odmor se odlazi rezultatom 1:0 u korist Rođenih.

Samo što je počelo drugo poluvrijeme Željezničar je izjednačio. Igrala se 49. minuta kada je zaspala odbrane Rođenih. Malić odlično ubacuje s lijeve strane, Semir Štilić je sam kao duh na sedam metara od gola i lagano pogađa za 1:1.

Velež preko Pantelića potom prijeti golu Željezničara u 53. minuti, nije uspio zabiti. Isti igrač i pet minuta kasnije prijeti Muftiću, golman tima s Grbavice izlazi kao pobjednik.

Oglasi

Potom se igrala malo smirila. Nije bilo uzbuđenja sve do 71. minute kada Velež stiže do novog vodstva. Antonio Pavić centrira s lijeve strane, a Nemanja Anđušić u trku s nekih 11 metara glavom matira Muftića za 2:1.

Do kraja utakmice Željezničar nije uspio da dođe do jednog boda. Plavi su imali kontrolu lopte, pokušavali su nešto napraviti, ali sve je to bilo bezopasno.

Tačka na ovaj meč stavljena je u 90. minuti. Pantelić ubacuje s desne strane na peterac, tamo je Nermin Haskić koji postavlja konačnih 3:1.

Premijer liga BiH, 4. kolo:

Velež - Željezničar 3:1 (Dejanović 35', Anđušić 71', Haskić 90' / Štilić 49')

VELEŽ: Bogdanović, Pavić, Bajrić, Zeljković, Pršeš, Anđušić, Haskić, Sijamija, Hasanović, Ikić, Dejanović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

ŽELJEZNIČAR: Muftić, Malić, Kosorić, Cocalić, Mekić, Haračić, Gasal, Štilić, Hodžić, Santos, Galić.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Edin Merlin
Ugašeni 1921 Hahahahahhahhhahhahahahahahaahh
13 7
Mowzilla
Dje ce ti dusa Amare...
9 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi