Plavi slavili pobjedu na Grbavici

Amar Osim: Zec ima snage za šest i pol minuta, ali sve je drugačije kada uđe

Samir Mlaćo

Željezničar je večeras na Grbavici prekinuo niz od šest vezanih poraza.

Plavi su nakon peokret savladali Mladosti 2:1, a junak je bio Ermin Zec koji je pogodio u debiju za Plave.

Na Grbavici se nakon ove utakmice lakše diše, a Amar Osim je imao šta reći nakon meča.

"Fina utakmica. Fin ambijent, teren... Fina utakmica zahvaljući Mladosti koja se pokazala kao sjajna ekipa i došla je rasterećena ovdje. Pokazali su kvalitet i želju, te zbog čega su tu. Mi smo loše ušli, oni su poveli i imali smo sreću da ostanu sa deset igrača. To je promijenilo utakmicu", kazao je Osim.

"Ekipa se digla nakon toga, a i tada su nas napatili. Mi smo utakmicu dobili isključivo zbog crvenog kartona, a zasluženo smo slavili kada se sve sabere. Da nije tako bilo, ko zna šta bi bilo danas...".

Osim je prokomentarisao i pojačanja.

"Imali smo neku nesreću da su neki došli prekasno. Nismo ih mogli iskoristiti, a u narednom periodu mislim da hoćemo. Zadovoljan sam što imamo opcija na klupi, to ranije nije bio slučaj. Kada imaš igrača kao što je Zec koji ima snage šest i pol minuta, sve je drugačije. Mujezinović je nekada igrao Premijer ligu i za njega je bilo povoljna situacija kada je ušao. Sada nam se vraća i Krpić", odgovorio je Osim na pitanje novinara.

Dotakao se i igre Hajdarevića i Šabanadžovića, dvojice mladih vezista.

"Dva zadnja vezna su odigrala koliko su mogla, a mogli smo obojicu mijenjati. Nismo htjeli, ali jednog smo onda ipak zamijenili. Mladi su i trude se, računamo na njih, jer su pokazali na pripremama i treningu da se na njih mora računati. Sticajem okolnosti oni su najstandardniji. Osmanović je junior, Vranješ je bio tu, a nije bio. Sadiković je došao prije 15 dana, a Mujezinović je došao u Antaliji. Logično da igraju igrači koji su prošli pripreme".

Otkrio je i čime je zadovoljan nakon što se vratio na klupu Plavih.

"Pristup je dobar, ovo ostalo će nadoći".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Željo će u narednom kolu na megdan Slobodi.

"Moramo se pokušati popraviti. Bitno je da ponovimo pristup, budemo mirniji i sigurniji ono što radimo. Ima tu puno bodova, te jako dobre šanse za ostvarimo cilj".

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

bebi
Ma sta god da se desi eto taj “amaw” je bolna tacna na svim temperaturama i podiocima :) Jebes ga tebra ne moze to tako valjda da smeta, da jedan takav covjek zasjeni vrh tabele il sta vec ?!? Zamisli velicinu kad si 4. a o tebi brine proplasirani :) I da se zna , volim svoj grad i ako ne moze Zeljkan, donesite tu titulu, osigurajte je i veatite u glavni grad BiH !
1 5
teddy sheringham
Amaw će biti vječiti trener Želje. Spustio je šapu i tu ostaje. A Željo nikad neće biti što je bio.
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi