Plavi bez problema na Otoci: Lendrić zabio dva puta, minijatura Štilića u finišu meča

Olimpik - Željezničar 0:3

Plavi bez problema na Otoci: Lendrić zabio dva puta, minijatura Štilića u finišu meča

Admin Čaušević, foto: T. Hebib

Željezničar je mali gradski derbi igran na Otoci riješio u svoju korist. Bilo je 0:3. Dva puta je pogađao Ivan Lendrić, a jednom Semir Štilić. 

Uvodne minute donijele su pritisak Plavih koji su izveli nekoliko kornera, ali nije bilo previše opasnosti po gol domaćina.

Nakon toga igra se preselila na sredinu terena. Obje ekipe su igrale nepovezano, ali i agresivno pa je utakmica u toj fazi bila poprilično neinteresantna. Sudija Njegomirović imao pune ruke posla, a pokazao je nekoliko žutih kartona na obje strane, uključujući i trenera gostiju Amara Osima.

Jedini šut u okvir gola u prvom poluvremenu donio je pogodak. Nakon kornera u 38. minuti Kosorić je visoko skočio, vratio loptu u peterac, a na pravom mjestu se našao Lendrić za vodstvo gostiju.

Drugo poluvrijeme je donijelo odličan početak Vukova. Prvo je Šišić propustio dobru priliku, a zatim je u 57. minuti Handžić šutirao sa 15-ak metara, a Ikić je glavom loptu izbio u korner.

Sredinom drugog dijela Osim s klupe ubacije Štilića koji je izbalansirao igra plavih, pa su i ataci Vukova postepeno jenjavali.

Sve je riješeno u 72. minuti. Lendrić je izbjegao ofsajd zamku, izašao sam pred Hadžića, predriblao ga i rutinski loptu pospremio u mrežu za svoj četvrti gol u sezoni.

Konačan rezultat je postavljen u 85. minuti kada poslije solo minijature lijep gol postavlja Štilić za potvrdu maksimalnog učinka Željezničara na gostovanjima.

Tako Olimpik i nakon 21. međusobnog duela protiv Željezničara i dalje ne zna za pobjedu te je ostao zakovan za dno tabele. Na drugoj strani Željezničar ostaje u samom vrhu.

FK Olimpik - FK Željezničar 0:3 (Lendrić 38', 72', Štilić 85')

FK Olimpik: Hadžić, Ojdanić, Bajraktarević, Osmanović, Perišić, K. Handžić, Milanović, Cruz, Imamović, Lekanić, Šišić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Željezničar: Erić, Hajdarević, Kosorić, Mujezinović, Juričić, Alispahić, Milićević, Veselinović, Blažević, Lendrić, Ikić.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Lavillenie
Ma Shaa Allah. Jos samo da Siroki upotpuni subotnje vece
8 9
Sako12
Hajmo sad pitari , komentarišite, uđem na zadnje 3 teme o nama , sve komentari migranata , KOMPLEKS JE CUDO
9 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti