Osim govorio o mogućoj ostavci i bojkotu igrača
FOTO/VIDEO: E. Škorić

Na press konferenciji

Osim govorio o mogućoj ostavci i bojkotu igrača

Haris Zilić

Sloga Doboj je sa ubjedljivih 3:0 savladala Velež u osmom kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Nakon utakmice održana je i press konferencija na kojoj je opširniji komentar dao Amar Osim, a prvo je odgovorio na pitanje o mogućoj ostavci.

"Razmišljao nisam tako. Teško je objasniti šta se desilo. Imali smo velike ambicije, ali nismo mogli nešto više napraviti zbog igre domaćina. Nismo ima i igru ko u u Širokom u smislu neke trke, ambicioznsti. U prvom poluvremenu ništa značajno nismo napravili, ništa se nije desilo ni faul. Mislim da je konačan rezultat proizvod nedostaka naše ambicioznosti. Možda ima i do početne postave u pitanju rezultata. Imali smo peh da u drugom poluvremenu primimo gol iz prvog udarca na gol", rekao je Osim.

O samoj utakmici dodao je:

"Nije razlika tri gola između nas i Sloge. Ali Sloga je zasluženo uzela što se ponudilo. Iskoristili su šanse koje su se ukazale, to rade ovo prvenstvo. Rutinski su dobili ovu utakmicu. Mi smo imali neki posjed, prilike koje smo mogli bolje završiti, ali ostaje mi da čestitam Slogi."

Osim je naglasio kako ne želi da se vadi u ovoj situaciji.

Oglasi

"Ne bih da se nešto vadim. Nema tu nekih igrača, povrijeđeni su neki igrači, neki se vraćaju. Igramo na teškim terenima. Nismo loši kako smo večeras izgledali."

Da li možda ima bojkota od strane igrača?

"Nema tu problema. Jednostavno ne ide te. Realno ova utakmica je otišla u nekom skroz krivom smjeru. Treba nastaviti raditi i vjerujem da će se sve okrenuti."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Trener Sloge Zoran Ćurguz je također dao komentar na press konferenciji gdje ponovo nije krio zadovoljstvo, a kako bi i krio kada njegova Sloga ove sezone igra sjajan i efikasan fudbal i trenutno su vrhu prvenstva nakon osam odigranih kola.

Pogledajte šta je Ćurguz izjavio na press konferenciji.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mackintosh
E Amare, Amare, al se ukanali, ode medju ta mostarska gofna, sad kusaj. Kad je od Mostarca covjeka bilo? Moglo je bit samo blebetala i prevaranta
1 16
plemic
otac te hebo, tko ih trenira i uigrava, ti ili ja?
13 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi