Sloga se poigrala sa očajnim Veležom

Zaslužen i ubjedljiv trijumf Dobojlija

Sloga se poigrala sa očajnim Veležom

Haris Zilić

Prvi susret osmog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine odigran je večeras u Modriči gdje je Sloga Doboj dočekala mostarski Velež i konačan rezultat je bio 3:0 za domaćine.

Velež je večeras izgledao očajno i bezidejno. Bez obzira na probleme sa povredama za očajno izdanje i realno mali broj bodova u dosadašnjem toku prvenstva, odgovornost najviše snosi trener a toga je sasvim sigurno svjestan i Osim. Čelnici Veleža već sutra moraju nešto uraditi, a koji će koraci biti ostaje nam da vidimo. Smjena trenera ili pojačavanje igrčakog kadra. Trećeg nema, pred čelnicima Veleža je duga noć, kao i pred iskusnim stručnjakom Osimom. 

No, osvrnimo se na večerašnju utakmicu i krenimo redom.

Sloga je bolje otvorila utakmicu. Dobojlije su imale više od igre i nekoliko dobrih prilika.

Izdvaja se pokušaj Ristića sa 25 metara u 16. minuti, a zatim i pokušaj Krstovskog nakon lijepe akcije domaćina.

U 20. minuti u šansi je bio i Kulenović, međutim ostalo je 0:0.

Oglasi

Prvu pravu priliku za Velež bilježimo u 33. minuti. Haskić je pobjegao čuvarima, šutirao sa strane, ali golman Dabić zaustavlja njegov udarac.

Ipak u 43. minuti pogodak, Sloga je povela sa 1:0. Kulenović je pobjegao Zvoniću, zaitm šutirao, ali golman Bogdanović brani njegov udarac, međutim na odbijenu loptu natrčao je Krstovski i pogodio za 1:0, što je bio i rezultat prvog poluvremena.

U nastavku prvu priliku pišemo Veležu, Zajmović je pokušao atraktivno makazicama u 47. minuti, lopta odlazi proed gola Sloge. U 51. minuti fenomenalan udarac Pršeša, odbranio je to Dabić.

Nakon napada Veleža na otvaranju drugog poluvremena, Sloga prvu pravu priliku u nastavku pretvara u pogodak. Krstovski je sjajno prošao, ubacio, a Milaković glavom efektno pogađa mrežu Veleža za 2:0, igrala se 55. minuta.

U narednom periodu nakon gola oba tima su imala nekoliko udaraca prema golu, ali većinom su ti pokušaji bili blokirani.

Oglasi

Igrala se 68. minuta, Kulenović je ponovo pobjegao Zvoniću, ubacio loptu koju je primio Milaković, ali puno se poigravao i propala je dobra prilika za Slogu.

Sjajan udarac Kulenovića iz slobodnog udarca u 74. minuti, još bolja intervencija Bogdanovića.

Sloga u 82. minuti stiže do trećeg gola. Milaković je sjajno proigrao Jankovića koji pogađa za velikih 3:0, što se ispostavilo kao konačan rezultat utakmice.

Kao što smo već rekli, Rođeni su večeras u Modriči izgledali očajno i bezidejno i na kraju više nego zaslužen trijumf dobojskog tima.

Sloga Doboj - Velež 3:0 (Krstovski 43', Milaković 55', Janković 82')

Sloga Doboj: Dabić, Dadić, Zajić, Popara, Milaković, Krstovski, Šaula, Stapić, Ristić, Milanović, Kulenović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Velež: Bogdanović, Zvonić, Ikić, Pršeš, Ćosić, Haskić, Hasanović, Vehabović, Kvakić, Dejanović, Džanković.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SarajFK
Sreca pa imaju dobrog sefa. On ce ih sada spasiti ko onomad Zelju
7 12
user1655831611
Hahaha FK Vrapcici u federalnu
3 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi