Amar Rahmanović ne produžuje ugovor sa Sarajevom

Dogovor o produženju saradnje nije postignut

Amar Rahmanović ne produžuje ugovor sa Sarajevom

Jedan od najboljih fudbalera Sarajeva Amar Rahmanović najvjerovatnije neće još dugo biti član bordo kluba.

Ovom 24-godišnjem veznjaku ugovor sa Sarajevom ističe na kraju sezone, ali nije postignut dogovor o produženju saradnje na kojem su, u više navrata, čelnici kluba sa Koševa insistirali.

"FK Sarajevo je Amaru Rahmanoviću ponudio dobre uvjete ali, nažalost, nismo uspjeli da se dogovorimo i Amar je odlučio da ne potpiše novi ugovor i da naljeto bude slobodan igrač. Naš cilj je uvijek da zaštitimo interese kluba i da ih stavimo ispred interesa svakog pojedinca. Stoga ćemo u narednom periodu tražiti adekvatnu zamjenu za Rahmanovića koja će, umjesto njega, igrati sljedeću polusezonu. Moram spomenuti da su pregovori s Rahmanovićem bili zasnovani na korektnom tonu i odnosu", rekao je za Avaz sportski direktor Sarajeva Emir Hadžić.

Ukoliko Rahmanović pronađe novi klub u predstojećem prelaznom roku, moći će otići iz Sarajeva za adekvatno obeštećenje.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Amar Rahmanović je član Sarajeva od ljeta 2017. godine, a ove sezone je na 22 odigrane utakmice postigao šest golova uz četiri asistencije.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Edin Merlin
Steta,dobar je igrac. Ali,koga nema bez njega se moze i mora !
45 3
Metropoljac
Svako ima pravo da napreduje. Tako i Rahmanović. Momak je mnogo pružio, dokazao da je dobar fudbaler, i treba mu poželjeti sreću u nastavku karijere
15 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi