Mnogo razloga za slavlje: Osvojili jesenju titulu i najviše pažnje poklanjali mladim fudbalerima
Najmanje su mladim igračima vjerovali u Radniku i Čeliku

Ko je još "gurao" mlade fudbalere?

Mnogo razloga za slavlje: Osvojili jesenju titulu i najviše pažnje poklanjali mladim fudbalerima

A. Beganović

Duelima Željezničara i Širokog Brijega, te GOŠK-a i Radnika spuštena je zavjesa na prvi dio premijerligaške sezone.

Nakon 19 odigranih kola na čelu tabele i to sasvim zasluženo nalazi se Sarajevo. Musemićeva bordo ekipa je tokom prvog dijela sezone igrala najbolji fudbal. Napadački, za gol više, igrali su izabranici Husrefa Musemića i velika je šteta što takva njihova igra na tribine bh. stadiona nije privukla veći broj gledalaca.

Međutim, prvo mjesto na kraju prvog dijela sezone nije jedino na šta u Sarajevu mogu biti ponosni. Naime, upravo je Musemić tokom prvog dijela sezone najviše "gurao" mlade igrače.

Igrači rođeni 1997. i mlađi, odnosno igrači "zaštićenog godišta" u dresu Sarajeva su u prvom dijelu sezone uzimajući u obzir i evropske susrete, ukupno na terenu proveli 7.060 minuta. Kovačević, Pidro, Šabanović i Mujakić predvodili su mladu gradu bordo tima i potpuno su opravdali povjerenje, a upravo je današnje Sarajevo dokaz da se i sa mladim snagama može napraviti dobar rezultat. 1507

Dosta prilike da pokažu šta znaju imali su i mladi fudbaleri Zvijezde 09. Igrači "zaštićenog godišta" kluba iz Etno sela Stanišići ukupno su na terenu proveli 5081 minutu. Na trećem mjestu ove liste je GOŠK (4302 minute), Željezničar je četvrti (3899), a Mladost se nalazi na 5. mjestu (3536). Najmanje prilike da pokažu koliko mogu dobijali su mladi igrači Radnika (330) i Čelika (1694).

Željezničar i Sloboda najviše "guraju" igrače koji su tek izašli iz juniora

Zanimljivo je pogledati i koliko su klubovi u ovoj sezoni vjerovali igračima koji su tek napustili juniorske pogone, odnosno onima rođenim 1999. i mlađim.

Željezničar je klub koji je najviše "gurao" igrače koji su tek napustili juniore. Odigrali su u plavom dresu ukupno 2483 minute, a najviše prilike za igru imao je mladi reprezentativac Anel Šabanadžović (1441 minutu).

Iza Željezničara na ovoj listi nalazi se Sloboda u čijem dresu su u ovoj sezoni igrači rođeni 1999. i mlađi odigrali ukupno 2471 minutu. Prednjači mladi reprezentativac Amar Beganović koji je sa ukupno odigranih 1507 minuta zapravo najstandardniji fudbaler koji je tek napustio juniore u ligi.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zvijezda 09 nalazi se na trećem mjestu ove liste (2457), Sarajevo je četvrto (1852), a GOŠK peti (1565). Tuzla City i Široki su klubovi koji u prvom dijelu sezone nisu pružali priliku igračima rođenim 1999. i mlađim.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

vanja8
Tesko je u BiH,da ti odaju priznanje za bilo sta,a pogotovu da ti odaju priznanje u fudbalu... Ali,kako vidim po forumima,po medijskim komentarima,svi onako potajice,pa malo i sa zaviscu,malo i sa sramom izbace post kako je Sarajevo zasluženo tu gdje je uz neku mazohisticku želju da ce to najveci klub u državi na proljece prosuti...Kada ti navijači Zrinjskog,Želje,Širokog,Celika,...odaju priznanje i na igri i na atraktivnosti i na golovima onda moras znati koliko su srca navijača Sarajeva puna i koliko ste im radosti priredili... Zato jos jednom BRAVO MOMCI,BRAVO STRUCNI STAB i samo potvrdite na proljece ovo sto ste i pokazali ,a to je da ste daleko ispred svih u ovoj nasoj Premijer ligi...
52 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti