Amaterska reprezentacija ZDK u posljednjem kolu  Uefa Kupa Regija ima priliku ispisati historiju
Selekcija NS ZDK ima veliku priliku da se plasira na završnicu najboljih amaterskih selekcija u Evropi.Foto:NSBiH

Turnir se održava u Zenici

Amaterska reprezentacija ZDK u posljednjem kolu Uefa Kupa Regija ima priliku ispisati historiju

D. Kurbegović
Teme:

U Zenici se od 22. do 28. avgusta odigravaju utakmice grupe 1 kvalifikacija za UEFA Kup regija. Našu zemlju predstavlja selekcija NSZDK, koja je osvojila Kup regija u našoj zemlji.

Osim selekcije ZDK na turniru sudjeluju selekcije Centralne Škotske, Baisaniem iz Gruzije, te izraelski Hapoel Bikat Hayarden

Nakon dva odigrana kola, selekcije Centralne Škotske i selekcije NS ZDK imaju po četiri boda, Hapoel Bikat Hayarden ima tri boda, dok je bez bodova Baisani iz Gruzije.

Utakmice posljednjeg, trećeg kola igraju se u nedjelju od 11. sati, a Selekcija ZDK će u Trening centru u Zenici odmjeriti snage sa Baisaniem iz Gruzije, dok će u Doboju kod Kaknja, na stadionu Mladosti, svoj duel u isto vrijeme odigrati Centralna Škotska i izraelski Hapoel Bikat Hayarden.

Svakako da se otvara velika prilika za naš tim da osvoji prvo mjesto, te se plasira na završnicu i ispiše historiju, budući da nijednoj selekciji to prije nije uspjelo. Bez obzira šta se dogodi u posljednjem kolu, treba odati priznanje selekciji ZDK, ali i NSZDK, koji je organizator takmičenja uz pomoć i ljudi iz N/FSBiH.

Selekcija ZDK koju predvodi selektor Bećir Mehanović, sa pomoćnicima Erminom Vehabovićem, Dinom Mačkom i Adisom Nurkovićem, te fizioterapeutom Elmirom Durmišom pokazala je visok nivo ozbiljnosti, najprije kroz takmičenje u BiH, a kao pobjednik i sada u UEFA Kupu regija. Svakako da je velika šteta što igrači Stupčanice, koji su sačinjavali ovu reprezentaciju nemaju pravo nastupa zbog ulaska u viši rang, budući da selekciju ZDK sačinjavaju igrači amateri iz klubova kantonalne lige ZDK, te klubovi iz Druge lige FBiH ,grupa «Centar».

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije