Amer Halep isključen iz bh. nogometa na šest mjeseci

Odluka Disciplinske komisije NS FBiH

Amer Halep isključen iz bh. nogometa na šest mjeseci

Edmir Škorić

U prostorijama Nogometnog saveza FBiH u Sarajevu jučer je održana sjednica Disciplinske komisije NS FBiH.

Disciplinska komisija Nogometnog saveza FBiH donijea je nekoliko odluka. Anto Bilješko, predsjednik NS Srednjobosanskog kantona/Kantona Središnja Bosna, kažnjen je zabranom vršenja svih funkcija u nogomentu u narednih šest mjeseci. 

Shodno članu 18. DP NS/FS BiH stav 2. imenovani ne može obavljati nikakvu funkciju u bilo kojem organu kluba, udruženja i saveza na utakmici i dr. niti zastupati klub ili organizaciju u bilo kojoj funkciji, za sve vrijeme trajanja kazne.

Dopredsjednik NS Srednjobosanskog kantona Amer Halep, zbog prekršaja iz člana 66. i 69. DP NS/FS BiH, suspendovan je također na šest mjeseci.

Igrač NK Jedinstvo Bihać Mirza Hamzabegović je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 500 KM zbog prekršaja iz člana 43. DP NS/FS BiH na utakmici 24. kola Prve lige FBiH Jedinstvo - GOŠK.

Prijava NK GOŠK u vezi incidenta na utakmici 24. kola Prve lige FBiH protiv Jedinstva Hodžić Irmana odbacuje se kao neosnovana, baš kao i prijava protiv Fadila Čizmića, također igrača Jedinstva.

Vezano za prijavu NK GOŠK u vezi incidenta na utakmici 24. kola Prve lige FBiH protiv službenog predstavnika NK Jedinstvo Bihać, Dujmović Miroslava, potrebno je izvršiti uvid u službenu zabilješku PU Bihać čiji su djelatnici osiguravali navedenu utakmicu, a ista je pismenim putem zatražena od PU Bihać 06.05.2014.godine, te se PU Bihać dostavlja urgencija u cilju raspolaganja svim relevantnim podacima i činjenicama.

Igrač Igmana Lukomirak Benjamin kažnjen je zabranom igranja jednom utakmicom. FK Rudar Kakanj je kažnjen sa 500 KM. 

Igrač Igmana Almir Čukle kažnjen je s dvije utakmice neigranja. 

Povodom zahtjeva Selimović Emira, igrača FK Sloboda za realizaciju odluke Komisije za status i transfer igrača NS TK , potrebno je da FK Sloboda Tuzla dostavi očitavanje da li je u propisanom roku uložena žalba drugostepenom organu putem NS TK ili NS/FS BiH a obzirom da je u pouci o pravnom lijeku odluke navedeno da je drugostepeni organ NS/FS BiH, kao i očitovanje NS TK i NS/FS BiH  da li je izjavljena žalba FK „Sloboda“ na odluku Komisije za status i transfer igrača NS TK broj: 26.03-02/14 od 26.03.2014. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.