Amerikanci lagano protiv Francuske

Glavni favoriti krenuli pobjedom

Amerikanci lagano protiv Francuske

Midhat Šljivak

Glavni favorit košarkaškog turnira u Londonu reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država pobjedom je započela Olimpijske igre. Bez većih problema  Amerikanci su savladali  Francusku rezultatom 98:71.

Ipak, prvih deset minuta Francuzi su odigrali izuzetno dobro, te su Amerikanci imali samo poen prednosti 22:21, no nastavak je donio potpunu dominaciju košarkaša SAD-a. Drugi period su ubjedljivo dobili 30:15, te su na poluvrijeme otišli sa 16 poena prednosti 52:36.

Nastavak susreta donio je ponovo bolju igru Amerikanaca. Treći period su ponovo riješili u svoju korist 26:15, pa se u posljednju četvrtinu ušlo sa 27 poena razlike 78:51.

Završnih deset minuta SAD su mirnom igrom održavale prednost za konačnih plus 27.

Kevin Durant je predvodio Amerikance sa 22 poena i devet skokova, Kevin Love je dodao 14, a Kobe Bryant je ubacio 10. Ali Traore je kod Francuza ubacio 12 poena,a Tony Parker 10.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije