Amerikanci nemoćni protiv Brazila, Neymar opet briljirao

Brazil slavio sa 4:1

Amerikanci nemoćni protiv Brazila, Neymar opet briljirao

Adnan Beganović

U prijateljskom susretu odigranom u Washingtonu olimpijska reprezentacija Brazila sa ubjedljivih 4:1 savladala je Sjedinjene Američke Države.

Olimpijska reprezentacija Brazila u svim elementima nogometne igre nadigrala je Sjedinjene Američke Države, a ponovo je briljirao napadač Santosa, Neymar.

Brazil je poveo već u 12. minuti i to golom sa 11 metara, a strijelac je bio već pomenuti Neymar. Samo četrnaest minuta kasnije Brazil je udvostručio svoju prednost. Neymar je dobro centrirao iz kornera, a Thiago Silva je bio najviši u skoku i pogodio je za 2:0.

U samom finišu prvog poluvremena, tačnije u 45. minuti Gomez je vratio nadu Sjedinjenim Američkim Državama, no ona nije dugo trajala.

Naime, u 52. minuti nakon dobre akcije Hulka i Neymara pogodak postiže Marcelo, da bi tri minute prije posljednjeg sudijskog zvižduka Pato pogodio za konačnih 4:1.

Prijateljska utakmica:
SAD - Brazil 1:4 (Gomez 45 / Neymar 12-11m, Thiago 26, Marcelo 52, Pato 87)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.