Amerikanci neprikosnoveni, značajan napredak BiH
Foto: EPA

Nova FIBA-ina rang lista

Amerikanci neprikosnoveni, značajan napredak BiH

Danas je FIBA objavila novu zvaničnu rang listu, a košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine je, na istoj, zabilježila značajan pomak.

Naime, naša reprezentacija je ostvarila napredak od 11 pozicija, pa se sada nalazi na 42. mjestu FIBA-ine rang liste sa 130.3 boda.

Kada je u pitanju prva pozicija na rang listi, nju i dalje neprikosnoveno drži reprezentacija SAD-a sa 819.6 bodova. Drugoplasirana je Španija koja ima 693.2 boda, dok se na trećoj poziciji nalazi Srbija sa 641 bodom. Četvrta je Francuska (634.9 bodova), peta Argentina (615.5 bodova), dok je šestu poziciju zauzela Litvanija sa 615.4 boda.

Kada su u pitanju zemlje iz regiona, aktuelni prvak Evrope, Slovenija, se nalazi na sedmoj poziciji sa 512.6 bodova, dok je Hrvatska na osmom mjestu i ima 499.5 bodova. Crna Gora je 35. sa 179.5 bodova, dok je Makedonija na 38. mjestu sa 153.8 bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi