Amerikanci odabrali interesantan sastav za AmeriCup

Igrači iz Evrope, Azije i NBDL-a

Amerikanci odabrali interesantan sastav za AmeriCup

M. Šljivak

Košarkaška reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država od ove godine ponovo nastupa na Fiba AmeriCupu.

Takmičenje najboljih reprezentacija Amerike igraće se od 25. augusta do 3. septembra u tri države. Domaćini su Argentina, Kolumbija i Urugvaj, a većina reprezentacija dolazi u najjačem sastavu.

Očekivano, SAD neće doći s NBA igračima s kojima su 2007. godine pokorili ovo takmičenja, a pripreme je ova selekcija započinje samo osam dana pred takmičenje.

Jeff Van Gundy, koji je selektor selekcije za FIBA AmeriCup odabrao je 16 igrača na koje računa tokom kampa, a dan prije takmičenja će odabrati 12 koji će nastupiti na prvenstvu.

Sastav SAD-a izgleda ovako:

Billy Baron (Eskisehir Basket, Turkey); Rod Benson (Wonju Dongbu Promy, South Korea); Alec Brown (Windy City Bulls); Larry Drew II (Sioux Falls Skyforce); Reggie Hearn (Reno Bighorns); Darrun Hilliard (Detroit Pistons); Jonathan Holmes (Canton Charge); Ra’Shad James (Cedevita Zagreb, Croatia); Kendall Marshall (Reno Bighorns); Darius Morris (Rio Grande Valley Vipers); Xavier Munford (Greensboro Swarm); Marshall Plumlee (New York Knicks); Jameel Warney (Texas Legends); C.J. Williams (Texas Legends); Reggie Williams (Oklahoma City Blue), Derek Willis (Grand Rapids Drive).

S obzirom na to da će NBA igračima biti vjerovatno zabranjeni nastupi u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, sličan sastav SAD-a bismo  mogli očekivati i na jesen.

Titulu s prošlog prvenstva brani selekcija Venecuele, a SAD je smještena u grupu C sa selekcijama Dominikanske Republike, Panama i Urugvaja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti