Amerikanci odigrali prvu utakmicu

Bijeli bolji od Plavih

Amerikanci odigrali prvu utakmicu

Košarkaška reprezentacija SAD-a je sinoć odigrala prvu kontrolnu utakmicu u sklopu priprema za Mundobasket, koji počinje krajem avgusta u Turskoj.

Amerikanci su se u Las Vegasu podijelili u dvije grupe i odigrali međusobnu utakmicu. Bijela momčad je bila bolja od Plave rezultatom 114:96. Oba tima su pokazala visok stepen forme, posebno igrači koji su nastupili za pobjednički sastav, koji su imali 55 posto procenat šuta iz igre.

Bijele je do pobjede predvodio Kevin Durant sa 28 poena i 6 skokova, Andre Iguodala je dodao 17 poena uz odličan šut iz igre 5/6, Eric Gordon 16, a Derrick Rose 15 poena. U redovima Plavog tima prvo ime je bio Rudy Gay sa 23 poena.

Jedinu brigu selektoru Mikeu Krzyzewskom zadaje povreda Tyrekea Evansa, koji je preskočio sinoćnju utakmicu. Selektor SAD-a će sutra smanjiti spisak igrača na 15 i oni će nastaviti pripreme u New Yorku od 10. avgusta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.