Amerikanci s pola snage protiv Tunisa

Amerikanci s pola snage protiv Tunisa

Midhat Šljivak

Košarkaši Sjedinjenih Američkih Država upisali su još jednu ubjedljivu pobjednu na Olimpijskim igrama u Londonu. Večeras su Amerikanci razmontirali Tunis rezultatom 110:63.

Vrlo interesantnu prvu četvrtinu odigrali su Tunižani, te su u jednom trenutku čak i vodili sa tri poena prednosti, no Amerikanci su se uozbiljili pa su prvih deset minuta okončali sa plusom od pet poena 21:16.

Dobro su se Tunižani držali i do poluvremena, te se na odmor otišlo sa samo 13 poena prednosti za SAD, 46:33.

U nastavku prava rapsodija na parketu. Treća dionica je pripaka Amerikancima 39:14, da bi do kraja utakmice prednost narasla na konačnih 47 razlike.

Kevin Love i Carmelo Anthony su predvodili Amerikance sa po 16 poena, dok je kod Tunisa Makram Ben Romdhane ubacio 22 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.