Amerikanci sredili i Irance

Angola iznenadila Njemačku

Amerikanci sredili i Irance

Reprezentacija SAD-a je upisala i četvrtu pobjedu iz isto toliko mečeva, ovaj put je pao Iran, dok je Angola priredila veliko iznenađenje pobjedivši reprezentaciju Njemačke i tako stigla u situaciju da se bori za osminu finala.

Njemačka je ponovo igrala produžetak kao i protiv Srbije, ali je ovaj put poražena rezultatom 92:88. Angola se pokazala kao odlična ekipa, posebno Cipriano Olimpo, koji je ubacio čak 30 poena te dodao 5 skokova.

Joaquim Gomes je ostvario double-double učinak (16 poena, 14 skokova), dok je kod Nijemaca Hendrik Jagla sa 23 poena ponovo odigrao odličnu utakmicu.

Amerikanci su u utakmici koja je okarakterisana kao više od sporta savladali Irance sa 88:51. Mike Krzyzewski je priliku dao svim igračima, a svi su se upisali u strijelce.

Kevin Love je upisao 13 poena, Kevin Durant 12, Derrick Rose 11, Danny Granger 10, a kod Irana je ponovo prvo ime bio Hamed Haddai sa 19 poena i 5 skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.