Amerikanke i Čehinje za svjetsko zlato

Amerikanke i Čehinje za svjetsko zlato

U finalu Svjetskog prvenstva za košarkašice igraće SAD i Češka Republika. Amerikanke su u polufinalu pregazile Španiju, dok su Čehinje u neizvjesnoj utakmici bile bolje od Bjeloruskinja.

Igračice SAD-a nisu imale previše problema protiv Španjolki. Već nakon prvog poluvremena je bilo ubjedljivih 58:34, a drugo poluvrijeme je bilo samo puka formalnost. U redovima Amerikanki posebno su se istakle Tamika Catchings sa 14 i Sophia Fowles sa 13 poena, dok su kod Španije najbolje bile Maria Fernandez sa 16 i Nuria Martinez sa 12 poena.

U drugoj utakmici je bilo mnogo više uzbuđenja. Čehinje i Bjeloruskinje su igrale produžetak u kojem su domaće košarkašice uspjele doći do pobjede (81:77). Eva Viteckova je sa 21 poenom bila najefikasnija kod Češke, dok je Anastasiya Veremeyenka sa 24 poena i 7 skokova bila broj jedan kod Bjelorusije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti