Amerikanke očekivano do zlata na SP-u

SAD prvak svijeta

Amerikanke očekivano do zlata na SP-u

Midhat Šljivak

Košarkašice Sjedinjenih Američkih Država osvojile su titulu prvaka svijetu. Amerikanke su lagano savladale Španiju rezultatom 77:64.

Od samog početka meča Amerikanke su dominirale. Veoma brzo su stekle dvocifrenu prednost, a nakon prve dionce su imale 11 poena razlike, 28:17.

Kontorisale su potpuno košarkašice SAD-a ovaj meč. Prednost su povećavale iz napada u napad, a na odmor su otišle s 19 razlike, 48:29.

Nastavak je ponudio potpunu kontrolu igre SAD-a. Lagano su privele meč kraju, te su na kraju slavile sigurnu pobjedu u ovom susretu i došle su do osvajanja titule svjetskog prvaka.

Maya Moore je predvodila Amerikanke sa 18 poena, dok je kod Španije Sancho Lyttle ubacila 16 poena...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti