Amerikanke svjetske prvakinje

Amerikanke svjetske prvakinje

U Češkoj je sinoć završeno Svjetsko prvenstvo za košarkašice. Zlatnom medaljom su se okitile košarkašice SAD-a, koje su u finalu bile bolje od domaće reprezentacije sa 89:69.

Amerikanke nisu imale problema da dođu do naslova prvaka, ali su na kraju utakmice poražene igračice Češke Republike bile zadovoljne osvajanjem drugog mjesta koje im prije početka prvenstvo nije niko prognozirao.

U redovima Amerikanki najbolja je bila Angel McCoughtry koja je ubacila 18 poena, dok je kod Čehinja Petra Kuličova ubacila 14 poena. U utakmici za treće mjesto Španija je bila bolja od Bjelorusije sa 77:68, a prvo ime Španije je bila Sancho Lyttle koja je upisala 22 poena i 11 skokova.

U najbolju petorku prvenstva izabrane su Hana Horakova (Češka Republika), Eva Viteckova (Češka Republika), Diana Taurasi (SAD), Sancho Lyttle (Španija) i Jelena Leučanka (Bjelorusija).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.