Veliko priznanje dobio već na startu sezone: Sudija Amin Hadžić debitovao u MLS-u
FOTO: Facebook

Sigurno i velika čast

Veliko priznanje dobio već na startu sezone: Sudija Amin Hadžić debitovao u MLS-u

Samir Mlaćo

Nešto ranije u MLS-u smo gledali bh. nogometaše Harisa Medunjanina, te Selmira Pidru, a sada je tu i Esmir Bajraktarević koji je nedavno potvrdio da će nastupati za reprezentaciju naše zemlje.

Nogomet u SAD-u je u razvoju već godinama, mnogo se ulaže, te mnogi poznati nogometaši već godinama dolaze u ovu zemlju.

Sve je to donijelo i mnogo veću praćenost, kako navijača, tako i medija, a naša zemlja ima i svog predstavnika kada su sudije u pitanju.

Naime, Amin Hadžić je dočekao svoj debi kao glavni sudija, a radilo se to jučer na meču Minnesote i Columbus Crewa. Susret je završen 1:1, a treba istaći da je Hodžić pokazao sam jedan žuti karton.

Nije želio da on bude taj koji će biti u centru pažnje, što je najbolje što može poželjeti jedan sudija.

Kada se o suđenja malo ili gotovo nikako ne priča, jasno je da su sudije onda posao odradile na najbolji mogući način.

Oglasi

Posted by Amin Hadzic on Monday, February 6, 2023

Tako je bilo ovaj put, pa je očekivati da će Hadžić uskoro priliku dobiti i u narednim kolima.

Nedavno je Hadžić bio četvrti sudija na duelu Orlanda i Montreala (1:1), a sada je dobio priliku da bude i glavni sudija.

Prošle sezone Hadžića smo gledali na utakmicama USL Leauge One, no napredovao je i dobio priliku u elitnom rangu američkog nogometa.

Amin je porijeklom iz naše zemlje, u Sarajevu žive njegovi roditelji i sigurno je i za njih ovo bio poseban trenutak. Amin je rođen je u Njemačkoj, stigao je u SAD, a zatim nastavio graditi svoj put.

Prema viđenom na društvenim mrežama, Hodžić je veliki navijač FK Sarajevo, te prati uživo susrete bordo tima kada je u našoj zemlji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi