Hadžiahmetović zabio Trabzonsporu dva sjajna gola, jedan mu poništili

Podjela bodova

Hadžiahmetović zabio Trabzonsporu dva sjajna gola, jedan mu poništili

E. Škorić

Bh. reprezentativac Amir Hadžihametović odigrao je dobar meč za Konyaspor.

Konyaspor i Trabzonspor su odmjerili snage bez rezultatskog imperativa u 39. kolu Superlige Turske, na kraju je bilo 1:1.

Prvih 45 minuta mreže su mirovale, a važan detalj dogodio se u 19. minuti, kada je direktan crveni karton dobio bek gostiju Asan.

Ipak, sa igračem manje Trabzonspor stiže do prednosti u 64. minuti. Engleski nogometaš Baker sjajno pogađa iz slobodnog udarca za 0:1. Ibrahim Šehić samo je pogledom ispratio loptu u mrežu.

U 82. minuti lijep gol Hadžiahmetovića za 1:1, a nedugo nakon toga je postigao još jedan gol, no poništen je jer je lopta na putu do mreže dotakla jednog negovog saigrača koji je bio u ofsajdu.

Imao je Trabzonspor stativu nakon toga, mogao i do pobjede, dok je domaćinu poništeno barem dva ili tri gola, ali sve opradano.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Amar Rahmanovć je igrao do 68. minute, dok su Šehić i Hadžiahmetović do kraja ostali u igri.

[twitter]https://twitter.com/anadolukartalvd/status/1392149641404243970[/twitter]

Top Komentari

memara86
Bravo majstore! Izdanak plave škole fudbala!
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi