Amir Mašić potpisao trogodišnji ugovor sa FC Jihlava

Juniorski reprezentativac BiH i bivši omladinac Čelika

Amir Mašić potpisao trogodišnji ugovor sa FC Jihlava

D. Kurbegović

Dijete zeničkog Čelika i bivši omladinac crno-crvenih Amir Mašić danas je potpisao svoj prvi profesionalni ugovor u svojoj karijeri. Amir je u nedjelju napunio 18 godina, te je danas u prostorijama kluba potpisao trogodišnji ugovor s ekipom FC Jihlava, koja se takmići u najjačem rangu nogometa u Češkoj.

Amir je prošlog ljeta, nakon što se nije uspio dogovoriti s rukovodstvom Čelika oko ugovora, napustio Bilino polje. Njegov talenat je davno zapazio Jiri Plisek, bivši trener Sarajeva i Željezničara, te čovjek koji je Edina Džeku odveo u Teplice.

Mašić ove sezone igra za U-19 ekipu Jihlave, gdje je najbolji strijelac, a u narednom periodu trebao bi debitovati za seniorsku ekipu. Na posljednjem okupljanju juniorske selekcije BiH, selektor Toni Karačić je pozvao 18-godišnjeg Zeničanina, koji je nekoliko dana boravio u Trening centru, gdje se zajedno sa svojim vršnjacima pripremao za predstojeće reprezentativne akcije.

Još jedan bivši omladinac Čelika ove godine će vjerovatno potpisati profesionalni ugovor, riječ je o Ivanu Dujmoviću, koji je ove zime napustio Čelik, te se priključio ekipi Jihlave i svom nekadašnjem saigraću, s kojim je bio strah i trepet za golmane u kadetskoj ligi BiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi