Amir Zolj karijeru nastavlja u inostranstvu?

Bivši kapiten Veleža napustio Mostar

Amir Zolj karijeru nastavlja u inostranstvu?

Dino Kurbegović

Fudbalski klub Velež nalazi se sigurno u najgoroj situaciji u historiji ovoga slavnog kluba iz Hercegovine. Nakon 22 kola u Premijer ligi ekipa iz Mostara zauzima posljednje mjesto sa osam osvojenih bodova i samo jednom ostvarenom pobjedom.

Teška situacija u klubu odrazila se i na igrački kadar, tako je prije početka sezone klub napustilo nekoliko standardnih igrača, dok umjesto njih nisu dovedene adekvatne zamjene. Nakon prvog dijela sezone, Velež su svi otpisali, a mnogi igrači su već napustili Mostar.

Posljednji u nizu koji je napustio Velež je i 26-godišnji defanzivac Amir Zolj, koji je ovu informaciju potvrdio za SportSport.ba

"Nisam mogao više izdržati, dogovorio sam sporazumni raskid ugovora s Veležom. Imao sam još godinu i po ugovor, ali klub mi je bio dužan dosta novca, tako da sam ja njima oprostio dug, a oni su meni dali papire. Klub je u veoma teškoj situaciji, ne znam kako će se sve riješiti, ali od Veleža su svi izgleda digli ruke. Nadam se da će u drugom dijelu sezone priliku za igru dobiti omladinci i mlađi igrači, kako bi stekli iskustva igranja u najvišem rangu", ističe Zolj.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Pouzdani defanzivac svoju karijeru će najvjerovatnije nastaviti u inostranstvu.

"Imam jednu ozbiljnu ponudu iz Danske, pa se nadam da ću ostvariti i taj inostrani angažman. Prioritet mi je odlazak u inostranstvo, a ako se to izjalovi, spreman sam za razgovore sa ostalim klubovima koji su zainteresovani za moje usluge. Osim Veleža u teškoj situaciji se nalaze Borac, ali i Čelik, sve sami velikani našeg nogometa, ali to je valjda krivica ljudi koji su godinama upravljali klubovima. Bez jakih bivših članova lige bivše države, nema ni napretka u Premijer ligi. Mostar i Velež su zauvijek u mom srcu i volio bi se nekada ponovo vratiti u Velež i obuči crveni dres", kazao je za SportSport.ba Amir Zolj.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.