Željin Ganac napravio (ne)očekivan potez i iskoristio flašicu s vodom za ostvarenje svog cilja?

Imao je jasnu namjeru?

Željin Ganac napravio (ne)očekivan potez i iskoristio flašicu s vodom za ostvarenje svog cilja?

Edmir Škorić

Željezničar je večeras na Grbavici pobijedio Široki Brijeg sa 1:0 a junak je bio Amoah koji je u 47. minuti jendu odbijenu loptu spremio u mrežu golmana gostiju Josipovića.

Željezničar je u duelu 29. kola ostvario izuzetno važnu pobjedu, te se sa 42 boda sada smjestio na treće mjesto, posljednje koje trenutno donosi plasman u Evropu.

Plavi imaju utakmicu više od Veleža, koji ima 42 boda, te Sarajeva koje je šesto sa 39 bodova. Bez obzira kako se završe dueli ostalih rivala u borbi za Evropu, tim Nermina Bašića je večeras došao do jako važna tri boda i zauzeo je dobru poziciju u trci za Evropu.

Činjenica je, ipak, da Plave očekuje teške utakmice do kraja, ali to je uostalom slučaj i sa ostalim ekipama. Željezničar već u četvrtak gostuje u Banjaluci kod drugoplasiranog Borca, nakon toga će ugostiti Igman, pa Velež, da bi potom sredinom maja gostovao gradskom rivalu Sarajevu na Koševu.

Poslije vječitog derbija očekuju se dueli sa Posušjem na Grbavici, te gostovanje ekipi Slobode u Tuzli.

Sve nabrojane ekipe imat će motiva - ili će tražiti bodove za Evropu ili bodove za spas, tako da će sve i jedan duel biti jako težak i bodovi će se teškom mukom osvajati.

Oglasi

Već prvi ispit je pakleno težak, pošto slijedi gostovanje kod drugoplasiranog Borca, a uz to će Željezničar biti oslabljen.

Nedostajat će sjajni Amoah, junak večerašnje pobjede. On je večeras napustio igru u 88. minuti, ali je svejedno dobio žuti karton. Ubrzo nakon toga nastala je gužva, a Amoah je šutnuo flašicu s vodom. Sudija ovog meča Irfan Peljto pokazao mu je žuti karton, zbog čega će propustiti gostovanje u Banjaluci. Zbog suspenzije neće biti ni Irfana Jašarevića, koji zbog žutog kartona iz 11. minute večerašnjeg duela propušta meč s Borcem. 

Nesvakidašan potez iz kojeg se može zaključiti da je Ganac imao namjeru da očisti kartone u Banjaluci i bude timu na raspolaganju u duelu s Igmanom. To bi s druge strane moglo značiti da se Plavi ne nadaju previše u Banjaluci i da svu snagu želi usmjeriti na domaće duele sa Igmanom i Veležom.

Peljto je pokazao i jedan crveni karton tokom duela na Grbavici. Trenera gostiju Ivicu Barbarića isključio je zbog žestokih protesta, pa će Širokobriježani bez njega ugostiti Velež u srijedu u 28. kolu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Što se tiče aktuelnog 27. kola, danas su oba meča završena sa 1:0, pošto je tim rezultatom Sloga Meridian iz Doboja slavila u Tuzli protiv Slobode u derbiju donjeg dijela tabele, dok se ostali mečevi igraju sutra te u ponedjeljak.

U nedjelju se sastaju Posušje i Leotar od 16, Sarajevo i Tuzla City od 18, te Velež i Zrinjski od 20:30 sati, dok će Borac i Igman snage odmjeriti dan kasnije od 18 sati.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nakopitam
I ovaj huligan @E.Car je mali mis ali je VELIKI GANCI jebbo ga ivan, batko i radovan
1 0
nakopitam
Svi su oni GANCI koji slave to sto je ivan osim koji je 4 maja 1992 slavio sa cetaljima koji su taj dan zapalili Grbavicu!!!!
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi