Anadolu Efes nadigrao Fenerbahče u derbiju

TBL, 13. kolo

Anadolu Efes nadigrao Fenerbahče u derbiju

Edmir Škorić

Košarkaši Anadolu Efesa nadigrali su Fenerbahče (85:67) u derbiju 13. kola turskog prvenstva.

Anadolu Efes je upisao četvrtu pobjedu za redom, te ukupno 10. u prvenstvu, pa se tako omjerom izjednačio s današnjim rivalom.

Fener  je u ovom gradskom derbiju pružio slabu partiju, dok su domaći košarkaši briljirali. 

Anadolu je slavio sa 19:12 u prvoj dionici, ali se Fenerbahče uspio vratiti do poluvremena (44:41). U trećoj dionici domaćin je, čini se, riješio dileme oko pobjednika.

Perperoglou je predvodio Anadolu Efes sa 17 poena, pet skokova i tri asistencije, Cedi Osman je ubacio 14 poena uz tri skoka i dvije asistencije, a Matt Janning 13 poena uz tri skoka i pet asistencija.

Na drugoj strani Jan Vesely je bio najefikasniji sa 20 poena i sedam skokova, dok je Nemanja Bjelica ubacio 16 poena uz 16 skokova i dvije asistencije. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije