"Ponudite Mourinhu mjesto selektora"
Foto: EPA

Bergomi sao savjet

"Ponudite Mourinhu mjesto selektora"

M. Šljivak

Jose Mourinho čovjek je koji je želja gotovo svih velikih klubova.

Portugalac je u trenerskoj karijeri vodio samo evropske velikane, a u nekim ranijim izjavama je tvrdio da bi rado za nekoliko godina sjeo i na selektorsku poziciju u Portugalu.

Njega bi na mjestu selektora, ali selekcije Italije, rado vidio legendarni fudbaler Giuseppe Bergomi.

Azzurri su ostali bez selektora Giampiera Venture nakon što ih ovaj nije uspio odvesti na Svjetsko prvenstvo, prvi put od 1958. godine, a Bergomi kao idealno rješenje za svoju selekciju vidi Mourinha.

"Italijanski fudbal treba potpunu rekonstrukciju. Često se pitam jesmo li još uvijek moćna fudbalska nacija", ističe Bergomi, te dodaje:

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Što se tiče novog selektora, smatram da bi pravi izbor bio Jose Mourinho. On možda liči na provokatora, ali on je tip trenera kao što je Roberto Mancini. Za nas bi najbolje bilo da izaberemo veliko trenersko ime za selektora", istakao je Bergomi.

Legendarni kapiten Azzurra je za nacionalni tim odigrao 81 meč, a bio je član tima koji je 1982. godine osvojio titulu prvaka svijeta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi