Ancelotti izabrao "svojih" najboljih 11: Nije bilo mjesta za Cristiana Ronalda

"Strašan" tim

Ancelotti izabrao "svojih" najboljih 11: Nije bilo mjesta za Cristiana Ronalda

Carlo Ancelotti, slavni italijanski strateg, je izabrao "najboljih 11" od igrača koje je tokom godina trenirao.

Aktuelni šef struke Evertona je tokom trenerske karijere radio širom Evrope, vodio najveće klubove i osvajao trofeje u Italiji, Španiji, Engleskoj, Njemačkoj i Francuskoj.

Njegov najbolji tim igrača s kojima je sarađivao je, međutim, pun fudbalera koji su igrali u Milanu, a tu je i dvojac koji je trenirao i u PSG-u, Zlatan Ibrahimović i Thiago Silva.

I iz dana u Chelseaju je Ancelotti izdvojio dvojicu fudbalera, Franka Lamparda i Johna Terryja, dok su od Bianconera tu Zinedine Zidane i Gianluigi Buffon.

Kada su igrači koje je trenirao u Milanu u pitanju, Ancelotti je izabrao Kaku, Shevchenka, Pirla, Maldinija i Cafua.

Zanimljivo, u Ancelottijevom timu najboljih nije bilo mjesta za Cristiana Ronalda, i dalje jednog od najboljih na svijetu kojeg je trenirao u Realu od 2013. do 2015. godine.

Ancelottijevih najboljih 11: Buffon - Cafu, Thiago Silva, Terry, Maldini - Lampard, Pirlo, Zidane - Kaka, Shevchenko, Ibrahimović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi