Ancelotti: Možda ću sljedeći put izvesti igrače do 12 godina

Zanimljiv komentar Italijana nakon poraza

Ancelotti: Možda ću sljedeći put izvesti igrače do 12 godina

Jurgen Klopp je danas potpuno nadmudrio mnogo iskusnijeg Carla Ancelottija obzirom da je njegov Liverpool s potpuno mladim timom porazio Everton 1:0 u 3. kolu FA Cupa.

Nakon utakmice Ancelotti nije imao razloga za zadovoljstvo, a nakon što su ga novinari pitali o tome da prokomentariše činjenicu da je Liverpool igrao s pet startera do 22 godine imao je zanimljiv odgovor:

"Možda da izvedem sljedeći put devet igrača do 12 godina, pa ćemo valjda bolje proći", kazao je italijanski trener.

Inače, o samoj utakmici kazao je sljedeće:

"Nije bilo loše prvo poluvrijeme, imali smo priliku da postignemo gol, i taj promašaj uticao je na drugo poluvrijeme, koje je bilo loše. Znali smo da će Liverpool izvesti neke nove igrače, odmoriti nosioce, ali poraz je uslijedio jer nismo bili sposobni da zadržimo intenzitet u drugom poluvremenu. Izgubili smo dosta energije i samopouzdanje i nismo uspjeli da zadržimo istu ideju kao u prvom dijelu", poručio je Ancelotti.

Za kraj zaključuje:

"Moramo i dalje da radimo i da napredujemo. Moramo još jače da treniramo i da igramo sa mnogo više samopouzdanja".

Inače, Everton za pobjedu protiv Liverpoola ne zna 21 utakmicu zaredom.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi