Ancelotti nakon pobjede: Modrić je bio ključna figura

Trener Real Madrida

Ancelotti nakon pobjede: Modrić je bio ključna figura

Fudbaleri Real Madrida ostvarili su najuvjerljiviju pobjedu sezone, a junak je bio Cristiano Ronaldo koji je postigao čak pet golova. 

Zadovoljstvo nakon susreta nije krio ni Carlo Ancelotti, koji je posebno pohvalio hrvatskog fudbalera Luku Modrića.

"Bili smo dobri, razmišljali smo brzo i zato smo zabili mnogo golova. Naravno da bi birao da devet utakmica dobijemo 1:0 nego ovu 9:1. Momci znaju da je kraj sezone i da se moraju dokazivati. Cristiano Ronaldo napreduje kao i momčad", kazao je Ancelotti, koji se potom osvrnuo na Modrića.

"Modrić je ključna figura u našoj tranziciji lopte. Luka može promijeniti ritam i dati dobre lopte u prostor."

Potražite više informacija na temu La Liga:

Izabranike Carla Ancelottija naredni susret očekuje već u srijedu, kada gostuju kod Rayo Vallecana. 

"U dobrom smo stanju. Ko je umoran ili povrijeđen će odmarati. Ako neko nije na 100 posto, neće ni igrati i vidjet ću na kraju kome ću dati šansu", riječi su italijanskog stručnjaka. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije