Ancelotti: Nismo favoriti protiv Valencije

Večeras prvi okršaj osmine finala

Ancelotti: Nismo favoriti protiv Valencije

A. Haznadarević

Večeras će u jednom od prva dva susreta osmine finala Lige prvaka, francuski PSG odmjeriti snage s španskom Valencijom, a trener Parižana je odmah želio odbaciti epitet favorita.

PSG će u prvom susretu osmine finala Lige prvaka nastupiti bez Thiaga Motte i Thiaga Silve, a italijanski stručnjak očekuje težak meč protiv kvalitetnog protivnika.

 

"Ne mislim da smo favoriti u ovoj utakmici, igramo protiv tima koji je dobro organizovan i koji ima veoma dobre igrače", kazao je Ancelotti na sinoćnjoj press konferenciji. 

 

"Oba tima su trenutno u dobroj formi. Mislim da će biti otvorena utakmica. Ne smatram da će odlučiti fizička sprema nego taktika. Moramo pokazati kvalitet i svoju personalnost u ovakvoj vrsti utakmice. Nadam se da ćemo napraviti slično kao što je bilo s Portom. Odsustvo Thiaga Motte i Thiaga Silve je bitno, ali Alex i Mamadou Sakho bili su dobri u prethodnim utakmicama. Ovaj tim je odličan jer možemo igrati bez igrača kao što su Silva ili Motta", dodao je. 

 

Napadač PSG-a Ezequiel Lavezzi također nije želio govoriti o tome koja ekipa je jača. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

 

"Svi govore da smo favoriti, ali mi ne mislimo tako. Pokušavamo samo dobro igrati fudbal. Moramo odigrati tu utakmicu, ne možemo pobijediti unaprijed", kazao je.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.