Ancelotti: Nismo spremni za prvenstvo

Nakon tri poraza u predsezoni

Ancelotti: Nismo spremni za prvenstvo

Edmir Škorić
Teme:

Chelsea je u prijateljskim susretima nanizao tri poraza, te menadžer kluba Carlo Ancelotti tvrdi kako njegova momčad još uvijek nije spremna za početak Premiershipa.

Očajno je igrao Chelsea u prijteljskim susretima ovog ljeta, a da im ne ide, pokazao je i jučerašnji poraz od njemačkog HSV-a. Carlo Ancelotti je zabrinut, a kao glavni razlog za ovako loše rezultate navodi umor pojedinih igrača koji su igrali na Svjetskom prvenstvu.

"Neki igrači su u dobroj formi, ali drugima je potrebno više vremena. Deset igrača nam se priključilo 26. jula i njima je potrebno još najmanje dva tjedna rada. Nakon svega osam dana treninga je nemoguće doći do željene forme. Svi smo razočarani zbog tri uzastopna poraza, tako da ovo nije sjajan početak za nas", kazao je Ancelotti, dodavši:

"Sada se moramo nadati da se možemo vratiti pobjedom nad Manchester Cityjem u nedjeljnoj utakmici Community Shielda."

Nekadašnji trener talijanskog Milana nije zadovoljan igrom zadnje linije. "Ranije je u odbrani bilo više povjerenja, ali sada gubimo koncentraciju. Napravili smo dosta grešaka i sada moramo pokazati puno više karaktera. Ali, čak i ako neki od naših igrača nisu u formi, oni još uvijek dobro stoje na terenu", zaključio je Talijan.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.