Ancelotti: Nogomet nije PlayStation

Trener Chelseaja zadovoljan igrom svog tima

Ancelotti: Nogomet nije PlayStation

Carlo Ancelotti je nakon još jedne pobjede Chelseaja bio jako zadovoljan. Plavci su u prva dva kola Premiershipa upisali dvije pobjede od po 6:0 protiv WBA i Wigana. Ipak, Ancelotti misli kako će biti teško ponoviti prošlu sezonu.

"Nastojimo igrati kao prošle sezone, ali teško je očekivati da postignemo 103 gola kao lani. Željeli smo pobjedu i da odigramo dobro, postigli smo i jedno i drugo. Ostvarili smo dvije pobjede, igrali smo dobro, postigli smo mnogo golova", kaže Carlo Ancelotti koji je lani s londonskim klubom osvojio duplu krunu.

Međutim, Ancelotti je realista koji je siguran da će biti jako teško igrati kao prošle sezone kada je Chelsea uzeo duplu krunu i postigao 103 gola u ligi. Talijan misli da je to nerealno, jer to postoji samo na video igricama.

"Nemoguće je očekivati da ćemo u svakoj utakmici postići šest golova. To nije stvarni nogomet, to je PlayStation. Moja filozofija je da uvijek mislimo samo o narednoj utakmici, tako će biti i ovaj put. U mislima mi je samo kako odigrati što bolje narednu utakmicu i upisati novu pobjedu", zaključio je Ancelotti.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti