Ancelotti odbio Liverpool 2015. godine i na tome su mu danas itekako zahvalni

Uzeo godinu dana odmora

Ancelotti odbio Liverpool 2015. godine i na tome su mu danas itekako zahvalni

E. Čaušević

Iskusni italijanski stručnjak Carlo Ancelotti vratio se u Premiership nakon što je preuzeo kormilo Evertona.

Ancelotti je prošlog mjeseca dobio otkaz u Napoliju, ali je samo nekoliko dana izabran za novog trenera Evertona. Iskusni stručnjak se tako vratio u Englesku jer je u prvom mandatu vodio Chelsea.

U razgovoru za italijanske medije Ancelotti je otkrio da je prije nekoliko godina pregovarao i s Liverpoolom, ali da dogovora nije došlo. Redsi su željeli dovesti Ancelottija, ali nakon što se nisu dogovorili oko uslova ugovora okrenuli su se Jurgenu Klopp što je bio pun pogodak.

"Nakon što sam napustio Real Madrid imao sam ponudu Liverpoola. Razgovarali smo u nekoliko navrate jer su oni tražili novog trenera. Ipak, vjerujem da su napravili najbolji mogući potez što su doveli Kloppa. On radi fantastičan posao i stvorio je nevjerovatan tim", rekao je Ancelotti.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ancelotti je nakon napuštanja Real Madrida odlučio da uzme godinu dana odmora i zbog toga je 2015. godine odbio Redse. Trenerskom poslu vratio se godinu dana kasnije kada je preuzeo Bayern.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

VelaHavle
Ancelotti je trenerska ubleha.. nesto kao Unai Emery
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi