Ancelotti: Terry ništa nije kriv
Naslovnica jučerašnjeg NOTW-a

Trener stao u odbranu kapitena

Ancelotti: Terry ništa nije kriv

Edmir Škorić

Britanska štampa u nedjelju je donijela informaciju kako je kapiten Chelsea, John Terry, podmićen s 10.000 funti od jednog novinara, kako bi ga sproveo Stamford Bridgeom. Carlo Ancelotti stao je u odbranu kapitena svoje momčadi.

Tony Bruce je John Terryja ponudio sa deset hiljada funti, kako bi ga kapiten Chelsea ilegalno sproveo kroz stadionske prostorije, na što je Terry pristao, navodno tvrdeći kako će dio tog novca uplatiti u humanitarne svrhe.

News of the World iznio je u jednom svom članku video dokaz kao i par fotografija, na kojima se jasno vidi "poslovanje" Terryja i pomenutog novinara. Unatoč svemu, trener Carlo Ancelotti smatra da njegov kapiten nije kriv.

"To nije tačno, nije istina. Klub, mi, igrači, svi imamo povjerenja u John Terryja i on nije ništa kriv. Bio je vrlo, vrlo miran i koncetriran na današnju utakmicu", kazao je Ancelotti po završetku ogleda s West  Hamom, te dodao.

"Ova priča o Terryju je lažna, imam puno povjerenje u svog kapitena", završio je trener Chelsea.

Londonski tim jučer je remizirao kod West Hama, nakon što je Frank Lampard pogodio sa bijele tačke. Prethodno je vodstvo Čekićarima donio Diamanti, također sa bijele tačke.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.