Ancelotti zadovoljan igrom, ne i rezultatom

Premiership

Ancelotti zadovoljan igrom, ne i rezultatom

Trener Chelseja Carlo Ancelotti bio je zadovoljan igrom svog tima, ali ne i rezultatom u današnjoj utakmici protiv Birmingham Cityja (0:0).

"Rezultat nije dobar za nas jer smo odigrali vrlo dobru utakmicu, napravili smo mnogo šansi za postizanje gola, ali je Birmingham imao odličnog golman akoji je branio sve što je išlo ka njegovom golu", rekao je talijanski stručnjak nakon utakmice protiv Birminghama.

"Razočarani smo rezultatom, ali ne i igrom. Mnogo smo unaprijedili našu igru nakon poraza od West Hama u prošlom kolu i odigrali smo dobro. Nismo bili najbolji jer nam nedostaju dva standardna igrača, Anelka i Essien. Naš konačni cilj je titula, zbog toga ovaj rezultat nije dobar", nastavio je svoje izlaganje Carlo Ancelotti.

Ancelotti je iskoristio priliku da se zahvali selektoru reprezentacije Obale Slonovače Vahidu Halilhodžiću koji je dozvolio dvojici svojih igrača Didijeru Drogbi i Salomonu Kalouu da ostanu s momčadi i odigraju utakmicu protiv Fulhama u ponedjeljak.

"Pitali smo vodstvo saveza i njihovog selektora da nam izađu u susret i dopuste našoj dvojici igrača da odigraju utakmicu u ponedjeljak, pa da se onda priključe reprezentaciji. Oni su se složili s nama i hvala im na tome. Što se tiče Anelke, on neće moći igrati u ponedjeljak, ali će biti spreman za prvu utakmicu Novoj godini", završio je Carlo Ancelotti.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.