Ancelotti želi Mourinhovu popularnost
Kaka i Ancelotti, sada bivši igrač i trener Milana.

Ambicije trenera Chelsea

Ancelotti želi Mourinhovu popularnost

Edmir Škorić

Novi trener Chelsea, Carlo Ancelotti, tvrdi da u Londonu može biti popularan kao i bivši trener Jose Mourinho.

 Portugalski "The Special One" osvajao je srca Chelseaovih fanatika osvajanjem Premiershipa, a Italijan to želi osvajanjem Lige Prvaka.

Od septembra 2007. godine, kada je na klupi sjedio Jose Mourinho, pa do ovog ljeta Stamford Bridgeom prošlo je čak četiri vrhunska trenera. Avram Grant, Luiz Felipe Scolari, Ray Wilkins i Guus Hiddink nisu uspjeli napraviti ono što je falilo "modrima", a to je kruna Lige prvaka.

Roman Abramovich to želi još od kada je došao u London, a nada se da će bivši trener Milana napokon ispuniti njegovu želju.

Ancelotti sada želi postati popularan kao i Mourinho, te se ne boji izazova koji ga očekuju.

"Mislim da je Mourinho odličan trener, jer je osvojio puno trofeja, ali to nije rat između mene i njega. Normalno je što je popularan u Chelseau, ipak je osvojio Premier ligu, ali ga ja želim pobijediti. I biti isto tako popularan među navijačima", riječi su Don Carla.

Velika šansa da osvoji navijačka srca je ostavljanje Johna Terryja. City još uvijek želi engleskog vođu, ali iz Londona ga ne žele prodati ni po koju cijenu.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.