Anderlecht i BATE Borisov u grupnoj fazi Lige prvaka

Revanš susreti play-offa Lige prvaka

Anderlecht i BATE Borisov u grupnoj fazi Lige prvaka

Ekipe bjeloruskog Bate Borisova i belgijskog Anderlechta izborile su plasman u grupnu fazu ovogodišnje Lige prvaka.

Bate Borisov je remizirao na gostovanju u Izraelu kod ekipe Shmone, rezultatom 1:1, te je sa ukupnih 3:1  uspio da izbori prolaz dalje.

 

Na svom stadionu Ramat Gan, Shmona nije uspjela da stigne prednost od dva gola koju je bjeloruska ekipa stekla u prvoj utakmici. Nakon prvih 45. minuta rezultat je bio onaj početni, 0:0. Ipak, u nastavku susreta, Shmona uspijeva da povede. Lencse je pogodio u 67. minuti za veliko slavlje domaćih navijača. Međutim, sve dileme oko putnika u narednu fazu otklanja Pavlov koji poravnava rezultat u trećoj minuti sudijske nadoknade. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

 

Ekipa belgijskog Anderlechta je uspjela da nadoknadi zaostatak iz prve utakmice u kojoj je kiparski AEL slavio sa 2:1 te da se plasira u grupnu fazu Lige prvaka.

Nakon prvih 45 minuta, golova nije bilo i igralo se oprezno na obje strane. Ipak, belgijska ekipa je u drugom poluvremenu uspjela da postigne dva pogotka. Oko 10 minuta prije kraja utakmice, tačnije u 81. minuti, Mbokani je pogodio za 1:0, a konačan rezultat susreta postavio je Jakovenko koji je pogodio u posljednjim trenutcima utakmice za 2:0.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.