Anderlecht i Club Brugge sigurni

Anderlecht i Club Brugge sigurni

Završene su i posljednje dvije utakmice 14. kola belgijske Jupiler lige.

Momčad Anderlechta je u Briselu dočekala St. Truiden i slavila sa ubjedljivih 3:1. Lideri dosadašnjeg toka prvenstva su odlično ušli u ovaj susret, a Wasilewski je već u 15. minuti pogodio za 1:0. Na drugi gol domaće ekipe se čekalo do 42. minute. Naime, tada je Argentinac, Matias Suarez, udvostručio prednost Anderlechta. 

Suarez je svojim drugim golom iz 58. minute, povisio na velikih 3:0 u korist domaće ekipe, da bi Gregory Dufer u 85. minuti postigao počasni gol za St. Truiden. To je bio i konačan rezultat ovog dvoboja. Anderlecht se ovom pobjedom učvrstio na čelu tabele. 

Drugi susret je odigran na Jan Breydel stadionu, a domaći Club Brugge je dočekao gradskog rivala, momčad Cercle Bruggea. Susret se igrao pred oko 26.000 gledalaca, a domaći su slavili golom Nabila Dirara iz 54. minute. Tako je Club Brugge prekinuo crnu seriju od 3 uzastopna poraza.

Belgijska Jupiler liga, 14. kolo (nedjelja):
Anderlecht - St. Truiden 3:1 (Wasiliewski 16, Suarez 43, 59 / Dufer 86)
Club Brugge - Cercle Brugge 1:0 (Dirar 54)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.