Anderlecht izbacio Barcelonu iz Lige prvaka

Dinamo će tek sada žaliti

Anderlecht izbacio Barcelonu iz Lige prvaka

Mlade nade Anderlechta večeras savladali Barcelonu i tako se plasirali u polufinale juniorske Lige prvaka. 

Belgijska momčad je u okviru četvrtine finala savladao Barcelonu rezultatom 2:0, a prvi pogodak na utakmici je viđen u 53. minuti kada je Jorn Van Camp matirao Andreu Casesa za minimalno vodstvo. 

U nastavku utakmice Barcelona je bila za nijansu kvalitetnija, no unatoč tome svoje šanse nije iskoristila i to je Anderlecht iskoristio dvije minute prije kraja utakmice kada je Antoine Bernier pogodio za konačnih 2:0. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Anderlecht je u ovoj fazi takmičenja nastupio zbog izbacivanja Dinama, a u polufinale će odmjeriti snage sa pobjednikom iz duela Chelseaja i Ajaxa. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti