Anderlecht: Pokušavamo dovesti Jovanovića

Anderlecht: Pokušavamo dovesti Jovanovića

Edmir Škorić

Srbijanski napadač Milan Jovanović mogao bi se vratiti u Belgiju, gdje je uspješno nastupao za Standard Liege prije nego li je potpisao za Liverpool.

Nije se Jovanović proslavio dolaskom na Anfield prošlog ljeta. Više vremena je sjedio na klupi, nego što je igrao, pa je i on sam spreman na promjenu sredine. U Belgiji je Jovanović pružao briljantne partije u dresu Standarda, a nije ni isključen povratak u tu zemlju.

No, ovaj put ne u redove Standarda, već Anderlechta. Menadžer  Redsa Kenny Dalglish dobio je puno novih lica u svlačionici (Henderson, Adam, Downing, Doni...), pa je izvjesno da će neke igrače otpustiti. Slobodan je i Milan Jovanović. Za popularnog Laneta zaintersovani su iz Anderlehta.

"Trenutno smo u pregovorima s Jovanovićem, ali nismo mogli postići sporazum. Veoma smo zainteresovani i igrači bi željeli da nam se pridruži", rekao je portparol Anderlechta za BBC Sport.

Navodno je blokada za transfer Jovanovićev zahtjev od 60.000 funti sedmične plate.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.