Anderlecht sa četiri gola ispratio Zukanovićev Gent

3. kolo Jupiler lige

Anderlecht sa četiri gola ispratio Zukanovićev Gent

U duelu trećeg kola belgijske lige, snage su odmjerili Anderlecht i Gent našeg Ervina Zukanovića. Aktuelni prvak Belgije je na kraju slavio sa visokih 4:1.

Na prvi gol se čekalo do 32. minute a strijelac je bio Klještan. Samo tri minute kasnije na 2:0 povisio je Praet, a sa ovim rezultatom se otišlo i na odmor.

U nastavku još dva gola u mreži gostiju. Prvo je u 49. minuti Bruno pogodio za 3:0, a 4:0 postavio je Acheampong 10.-ak minuta prije kraja susreta.

Počasni pogodak za Gent postigao je Pedersen u posljednjim trenucima.

Vrijedi istaknuti da je naš reprezentativac, Zukanović u 21. minuti imao sjajan pokušaj iz slobodnog udarca, ali mu je nedostajalo sreće.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.