Anderlecht traži novog golmana, među kandidatima je i Vladan Kovačević

Golman Sarajeva najskuplji igrač lige

Anderlecht traži novog golmana, među kandidatima je i Vladan Kovačević

A. Čaušević

Vladan Kovačević je trenutno najvrijedniji eksponat Premijer lige BiH i neće biti iznenađenje ukoliko u narednom periodu ostvari inostrani transfer. 

Nakon što je Mike Vanhamel odlučio da produži ugovor sa Beerschotom, Anderlecht je odlučio da potraži novog golmana. Među kandidatima prema pisanju portala Voetbal Primeur je i Kovačević.

S obzirom da Hendrik Van Crombrugge suvereno drži "jedinicu", u klubu iz Brisela nakon Vanhamelove odbijenice traže dovoljno dobrog golmana koji je spreman da bude rezerva, ali i na visini zadataka kada je to potrebno.

Analizirajući moguće kandidate na listi se našao i Kovačević za kojeg se navodi da vrijedi 900.000 eura te da je najskuplji igrač Premijer lige.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Sa 22 godine je osvojio prvenstvo i kup. U djetinstvu je sanjao da postane golman na najvećem nivou, baš kao i njegov idol Edwin van der Sar", piše Voetbal Primeur.

Inače, Kovačević sa Sarajevom ima čvrst ugovor koji traje do 2023. godine i ko ga god bude htio odvesti sa Koševa morat će duboko zavući ruke u svoj džep.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti