Anderlecht velikim preokretom do pobjede

15. kolo Jupiler lige

Anderlecht velikim preokretom do pobjede

Odigrano je šest utakmica u okviru 15. kola belgijske Jupiler lige. U direktnom okršaju bh. internacionalaca, Ervin Zukanović je bio bolji od Adnana Čustovića, u pobjedi Kortrijka kod Beerschota.

Prvi susret današnjeg programa, odigrale su ekipe Zulte-Waregema i Anderlechta i tu je viđen nevjerovatan preokret. Ekipa našeg stručnjaka, Darije Kalezića, imala je prednost od dva gola sve do 83. minute, a tada su na scenu stupili gostujući igrači i preokrenuli rezultat u svoju korist, za samo četiri minute.

Prvo su Serwy i Chevalier, golovima iz 54. i 65. minute, donijeli sigurnu prednost Zulte-Waregemu, da bi Wasilevski u 83. minuti smanjio na 2:1. Tom De Suiter je bio pravi junak Anderlechta, jer je postigao još dva gola u rasponu od dvije minute i tako donio jedan od najvećih preokreta u posljednjih nekoliko godina, u Jupiler ligi.

Club Brugge je gostovao kod Liersea i bio uspješniji, pobijedivši sa minimalnih 0:1. Jedini strijelac za goste bio je Belgijanac, Björn Vleminckx. Club Bruggeu je ovo druga uzastopna pobjeda.

U duelu Beerschota i Kortrijka, viđen je direktan okršaj bh. internacionalaca, Aldina Čustovića i Ervina Zukanovića. Uspješnija je bila Zukanovićeva ekipa, Kortrijk, pobijedivši sa 0:1. Jedini gol na susretu je viđen u 22. minuti, kada je Mustapha Oussalah pogodio za goste.

Čustović je u porazu svoje ekipe proveo 17. minuta, dok je sa druge strane, Ervin Zukanović odigrao svih 90 minuta u dresu Kortrijka. Treba napomenuti i da je strijelac jedinog gola zaradio direktno isključenje u 64. minuti.

St. Truiden je na svom terenu slavio protiv Leuvena, a identičan rezultat je bio u utakmici Westerloa i Monsa. Cercle Brugge je remizirao sa Lokerenom, rezultatom 1:1.

Belgijska Jupiler liga, 15. kolo (subota):
Waregem - Anderlecht 2:3 (Serwy 55, Chevalier 66 / Wasiliewski 84, De Sutter 86, 88)
Beerschot - Kortrijk 0:1 (Oussalah 22)
Cercle Brugge - Lokeren 1:1 (Van Eeno 68 / Overmeire 69)
Lierse - Club Brugge 0:1 (Vleminckx 73)
St. Truiden - Leuven 2:1 (Dufer 5, Ghoochannejhad pen. 56 / Geraerts 76)rnrn
Westerlo - Mons 2:1 (Acheampong 48, Liliu 87 / Perbet 33)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.