Anderlecht vraća novac navijačima Bayerna!

UEFA procijenila da su ulaznice bile preskupe

Anderlecht vraća novac navijačima Bayerna!

Belgijski šampion Anderlecht suočio se sa ne rijetko viđenom kaznom u današnjem vremenu modernog fudbala.

UEFA je naložila Anderlechtu da refundira 30 eura po karti svakom navijaču Bayerna koji je u novembru 2017. godine prisustvovao utakmici na stadionu Constant Vanden Stock u Briselu, koja je odigrana u okviru Lige prvaka.

Anderlecht je, kao domaćin susreta, odredio papreno skupe cijene karata za navijače minhenskog kluba u iznosu od čak 100 eura, a UEFA-ino tijelo zaduženo za kontrolu, disciplinu i etiku procijenilo je da je to bilo neprihvatljivo.

Zbog preskupih ulaznica, Anderlecht ima rok od 15 dana da svakom navijaču Bayerna koji je te noći bio na utakmici refundira 30 eura.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Podsjetimo, navijači Bayerna su, između ostalog, i na toj utakmici protestovali povodom previsokih cijena ulaznica, zbog čega je njihov klub kažnjen sa 20.000 eura.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti