Anderson: Kada Ferguson ode United će dosta izgubiti

Brazilac o škotskom stručnjaku

Anderson: Kada Ferguson ode United će dosta izgubiti

Veznjak Manchester Uniteda, Anderson izjavio je kako smatra da će klubu biti jako teško nakon što Sir Alex Ferguson ode sa mjesta trenera.

Brazilac se u zadnjih nekoliko sezona borio sa povredama također je istakao kako je škotski stručnjak kao otac svim igračima.

 

"Manchster United je Alex Ferguson. Kada on ode klub će oslabiti za 30-40%, sve ovisi o njemu", kazao je Anderson dodavši:

 

"On je otac svim igračima, osoba koja se veoma poštuje i kada se on povuče, fudbalski svijet će to osjetiti. Uvijek mi je pomagao i jako sam mu zahvalan. On živi za treninge i uvijek želi znati kako su njegovi igrači i njihove porodice".

 

Ferguson je od 1986. godine osvojio 12 titula prvaka Engleske, pet FA kupova, četiri Liga kupa i dvije Lige prvaka

 

Potražite više informacija na temu Premier league:

 

 

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.