Andersonu nakon 36 minuta igre davali kisik

Teško je igrati u La Pazu

Andersonu nakon 36 minuta igre davali kisik

Brazilac Anderson je u januaru iz Manchester Uniteda prešao u redove Internacionala, ali se veznjak još uvijek bori sa formom kako bi impresinirao nove poslodavce.

On je svoj debi za Internacional imao prošlog vikenda protiv Cruzeira, a tom je prilikom, nakon što je ušao u igru u drugom poluvremenu, promašio penal u 74. minuti. 

Niti u utakmici Copa Libertadores protiv bolivijske ekipe The Strongest bivša zvijezda Manchester Uniteda nije briljirala. Nakon svega 36 minuta igre utakmice u La Pazu Anderson je završio na klupi za rezervne igrače sa maskom za kisik na licu. 

La Paz je poznat po tome što su uslovi za igru dosta teški obzirom da se glavni grad Bolivije nalazi na nadmorskoj visini od oko 3500 metara. Naravno da je u ovim uslovima teško igrati, ali mnogi mediji su se našalili, obzirom na Andersonovu formu, kazavši kako bi Brazilcu kisik bio neophodan i da se igralo na manjoj nadmorskoj visini. Na kraju vrijedi kazati kako je domaći tim slavio sa 3:1.

Inače ovo je bila utakmica prvog kola grupe 4 Copa Libertadores.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.