Andre Onana ponovo je na stubu srama - Sada je razlog Sadio Mane
Andre Onana ponovo je primio gol šutem koji se češće brani nego prima na ovom nivou.

Ne ide mu ni u Kamerunu

Andre Onana ponovo je na stubu srama - Sada je razlog Sadio Mane

Eldar Ganibegović

Andre Onana često je posljednjih mjeseci meta ismijavanja. Razlog tome su njegove reakcije i kiksevi, a sada ponovo čitamo mnogo komentara na njegov račun. Negativnih.

U Ajaxu i Interu je bio sjajan. Međutim, od dolaska u Manchester United u ljeto 2023. godine kao da se ne radi o istom čovjeku.

Nekoliko puta je svojim kiksevima koštao ionako jako loš Manchester United. Sada je pokazao da mu najbolje ne ide ni u reprezentativnom dresu.

Kiks na Afričkom kupu nacija

Jučer je Kamerun u 2. kolu Afričkog kupa nacija igrao protiv Senegala. Konačan rezultat glasio je 3:1 za Senegalce.

Rezultat na semaforu u posljednjim minutama bio je 2:1 za Senegal. Stoga se Kamerun morao otvoriti i tražiti izjednačenje.

Oglasi

Međutim, desilo se suprotno. Novi gol i to u petoj minuti nadoknade postiže Senegal i na taj način ovjerava prolaz dalje i pobjedu u ovoj utakmici.

Golu je kumovala i loša reakcija Andrea Onane. Fino je jedan povratni pas sačekao Sadio Mane i pogodio dalji ugao, no dojam je da se ovakve stvari u većini slučajeva brane.

Kamerun je tako ostao na jednom bodu. U posljednjem kolu protiv Gambije mora ići na pobjedu i ništa drugo ako se misli plasirati dalje, no neće sve zavisiti od njih.

Senegal u grupi C ima šest bodova, Gvineja četiri i ova dva tima će igrati za prvo mjesto. Kamerunci se moraju nadati pobjedi Senegala kako bi pobjedom uz dovoljan broj golova razlike došli na drugo mjesto.

Druga opcija je da s četiri boda budu treći u grupi te se nadaju da će to biti dovoljno da kao jedna od najboljih trećeplasiranih selekcija prođu dalje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi